مطالب آموزشی

ابزار برقی بخرم یا شارژی ؟

ابزار برقی بخرم یا شارژی ؟
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 2.5]

امروزه یکی از سوالاتی که برای اغلب خریداران و مشتریان در هنگام خرید ابزار ایجاد می شود این است که ابزار برقی بخرم یا یا شارژی ؟ محصولاتی همپچون دریل، دستگاه پیچ گوشتی، فرز و مینی فرز، اره دیسکی و گردبر، دستگاه بکس و غیره دارای دو نوع برقی و شارژی هستند و همچنین، دستگاه‌ های شارژی مستقلی نیز تولید شده اند و برخی از خریدران و مشتریان برای خرید آنها دچار تردید خواهند شد. در این مطلب سعی داریم قصد داریم که به این سوال جواب بدهیم و شما را با تفاوت های این  ابزار برقی و شارژی آشنا کنیم .

مزایایی ابزار برقی

دستگاه برقی یکی از قدیمی ‌ترین همراه‌ های بشر در کار و خانه می باشد و هموز هم برای بسیاری از خریداران و مشتریان اولویت یک به حساب می آید. با وجود همه پیشرفت‌های ابزارآلات شارژی، توانایی و مزایای دستگاه برقی ناگریز بوده و هنوز نیز نمی ‌توان بعضی محصولات برقی را با نوع شارژی جایگزین کرد. در ادامه برای اینکه متوجه شویم چرا یک ابزار برقی برای اغلب  انتخاب اول می باشد و همچنین چرا بعضی دیگر نسبت به خرید آنها شک دارند، مزایا و معایب این نوع ابزار را بررسی خواهیم کرد .

زمان کار زیاد و همچنین استفاده طولانی مدت از ابزار برقی

می توان گفت که یکی از مهم ‌ترین مزایا ابزار برقی نسب به ابزار شارژی استفاده طولانی مدت از آنمی باشد. شما می‌توانید از ابزار برقی بدون محدودیت زمانی و همچنین بدون اینکه نگرانی بابت تمام شدن شارژ داتشه باشید از ابزار برقی استفاده کنید. به همین دلیل اغلب ابزارهای قدرت برقی، از نوع سیمی می باشند.

بهتر بدانید که ابزار برقی پر قدرت، پر مصرف می باشند و با توجه به مدت زمان طولانی استفاده از آن به یک منبع انرژی پر قدرت و دائم نیاز دارند. همچنین با توجه به محدودیت‌های امروزی باتری‌ها قابلیت تنها در ابزار سیمی پیدا خواهد شد. پس هنگامی که زمان و تداوم کار مهم باشد ابزار سیمی این امکان را به خوبی رفع خواهد کرد.

تنوع کاربری و امکان انتخاب‌های مختلف

بدون شک ابزارهای برقی تنوع بیشتری نسبت به شارژی دارند. در حقیقت عناوین مختلفی در صنعت تولید خواهند شد که نوع شارژی آنها یا هنوز به تولید نشده و امکان ساخت آنها وجود ندارد و ی اینکه به تعداد زیادی محدود و کمی تولید خواهند شد. علت این موضوع به قدرت خروجی، سایز کارگیر، ساختار نیرورسانی داخلی دستگاه و همچنین نحوه کار و قرار گرفتن آن در سطح کار مربوط خواهد شد.

جالب است بدانید که برخی وسایل همچون اره نواری‌ های سایز کوچک، شیار زن، پروفیل بر، بتن کن و تخریب های بزرگتر از 3 کیلوگرم، چرخ سنباده میزی، اره میزی، دورکن وغیره از جمله دستگاه‌هایی می باشند که نوع شارژی این موارد یا هنوز تولید نشده و یا اینکه به تعداد بسیار کم و توسط چند برند محدود تولید و به ساخت رسیده اند.

ظرفیت استفاده زیاد و گسترده ابزار های برقی

ابزارهای برقی به علت داشتن قدرت بالا در نوع های شبیه به شارژی، امکان کار با پروژه‌های بزرگتر و قطعات پر حجم ‌تر را دارد. یک ابزار سیم دار همانند دریل یا اینکه انواع اره‌ ها از بازه ابزارگیر و امکان نصب مته، تیغ و لوازم مصرفی با ظرفیت کاری بیشتری بهره خواهد برد. همچنین در بعضی دریل‌ های برقی خاص می‌توان به کار با مته‌های بزرگتر از سایزهای معمولی، یعنی 13 و 16 میلی متر به بالاتر پرداخت؛ از طرفی که چنین امکانی در دریل شارژی موجود نیست.

تعادل مناسب و عدم افت راندمان

در دستگاه های برقی سیم دار موادری همچون تمام شدن شارژ، افت سرعت و همچنین حرکت موتور و محرک دستگاه به علت کمبود انرژی وجود ندارد. مزایایی که موجب خواهد شد اگر اتصال به منبع برق وصل باشد، این دسته از ماشین‌ ها تا پایان نوبت کاری بدون افت بازده و با ب ظرفیت خود عمل کنند.

در پروژه‌های که نیمه صنعتی، صنعتی و همه مواردی که نیازمند کار ظولانی با حداکثر قدرت می باشند، دستگاه‌های برقی نسبت به دستگته های شارژی برتری پیدا می کنند . دهمچنینی علت دیگر این برتری تعادل مناسب در هنگام استفاده از دستگاه به علت پخش شدن وزن یک ابزار برقی در همه بدنه می باشد. دستگاه‌های سیم دار به علت طراحی ارگونومیک و پخش وزن بهتر و همچنین نداشتن باتری، موجب متعادل شدن و خوش دست‌تر شدن می شوند.

قیمت و هزینه تعمیر و همچنین نگهداری پایین

مورد آخرهم هزینه خرید و بودجه تعمیر و همچنین نگهداری آنها می باشد. اما صحیح است که این مورد قانون کلی نیست و نمی ‌توان آن را به همه ابزارهای شارژی و برقی عمومیت داد ولی در کل دستگاه‌های برقی شبیه و نیز ‌قدرت با نوع شارژی خود، از میزان مخارج و هزینه خرید و تعمیر کمتری برخوردار هستند. همچنین قیمت آنها در بازار ارزان تر است و قطعات و لوازم یدکی ‌شان بیشتر از ابزارهای شارژی در دسترس می باشد. البته این مورد به بهتر شدن کیفیت خدمات پس از فروش آنها هم کمک خواهد کرد.

اما معایب ابزار های برقی

ابزاز های برقی در کنار مزیت های که دارند از معایبی نیز برخوردار هستند که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد .

محدوده کم حرکتی و از طرفی نیاز دائم به تغذیه برق

می توان گفت که بزرگترین عیب دستگاه‌های برقی به نظر اغلب افراد محدوده کم حرکتی و از طرفی نیاز دائم به تغذیه برق می باشد. از آن جایی که ابزار برقی سیم دار که همیشه باید در پریز برق و به منبع تغذیه خود متصل باشد، به علت محدودیت‌های جابجایی و همچنین طول مشخص کابل، قابیلت انتقال به کل نقاط و سطوح کاری پروژه را ندارد. به ویژه برای کارهای برشی روی قطعات پر حجم در کارگاه های بزرگ، کار در فضای بیرونی، عملیات در ارتفاع و غیره متراژ محدود کابل گاهی رو اعصاب کاربر می باشد و موجب تعلل در عملیات می شود . البته در کنار این موارد به علت وجود کابل برق امکان پیچ خوردگی سیم، زیر دست و پا رفتن شخص، همچنین زیر دستگاه ماندن کابل و احتمال رخ دادن خطرات و اتفاقات ناگوار وجود دارد.

pfarm.ir

تولید حرارت بالا

مورد دوم امکان دارد در ابتدا چندان به چشم نیاید ولی بهتر است بدانید یکی از موارد مشترک که در بیشتر دستگاه‌های گیربکسی و یا دستگاه‌های برشی با مکانیزم کاری اصطکاکی خود را نمایش می دهد، دما و حرارت ناشی از این تماس و اصطکاک می باشد. ابزارهایی که از جعبه دنده بزرگ و قوی برخوردار هستند و یا اینکه سطح درگیر شدن بخش کاری آنها با قطعه مانند اره‌ها، رنده‌ها و… به صورت اصطکاکی و مالشی می باشد، قابیلت کار طولانی را نخواهند داشت و دائم باید در هر نوبت کاری به این مدستگاه ها استراحت داد. البته این مشکل در بین دستگاه شارژی و برقی مشترک می باشد، ولی از طرفی که نوع برقی دارای سایز و قدرت بزرگتری هستند و حرارت بیشتری تولید خواهند کرد، این عیب بیشتر در آنها دیده خواهد شد.

البته معایب دیگری هم وجود دارد که شامل موارد زیر می شود

حمل و جابجایی دشوار

فضای زیاد در نگهداری و انبار کردن

مزایایی ابزار شارژی

تغذیه شارژی و عدم نیاز به برق مستقیم

مورد اول و می توان گفنت که مهمترین مزایا ابزار شارژی، شارژی بودن محرک آنها می باشد. اغلب دستگاه‌های شارژی از یک باتری داخلی یا بیرونی در آنها استفاده شده است که در همه موارد این باتری ‌ها یا قابل شارژ و یا قابل تعویض می باشند. البته موارد و شارژی زیادتر می باشد و به آسانی می ‌توان با آداپتور و کابل یا پایه شارژ مخصوص آن دستگاه و همچنین برند باتری دستگاه را شارژ نمود. البته بهتر است بدانید که عدم اتصال مستقیم به برق شهری و غیره موجب خواهد شد نوسانات طبیعی جریان برق ورودی آسیبی به ساختمان دستگاه شارژی وارد شود.

دریل پیچ گوشتی شارژی بوش مدل PSR 1800 Li-2

انعطاف زیاد در کاربری

مزیت دیگر ابزار های شارژی این می باشد که زمان کار از انعطاف زیادی بهره‌ مند می شوید. از طرفی که یک ابزار شارژی دارای سیم کابل و برق نیست ، به آسانی می توان آن را حمل کرد و علوه بر اینکه می ‌توان آن را به ارتفاع و طول و عرض ‌های مختلف ببرید، بلکه در همان نزدیک سطح کار هم قابلیت جابجایی نوک و سر دستگاه وجود دارد. اهمین مورد می تواند در هنگام کار در فضای محدود و تنگ کمک مناسبی به کاربر می کند.

عمر مفید و طولانی ابزار های شارژی

جاالب است بدانید که بیشتر این دستگاه ها به دلیل استراحت اجباری و اختیاری که به علت تمام شدن باتری وموارد دیگر که برایشان رخ می دهد از استهلاک کمتری در کار برخوردار هستند و بنابراین عمر مفید خوبی دارند. به ویژه باتری‌ ابزار شارژی که در برندها و محصولات با کیفیت از مواد مرغوب و درجه یک تولید خواهند شد. به شرط استفاده درست و شارژ به موقع تا زمان بسیاری در کنار کاربر خواهد بود.

ابعاد کوچکتر و همچنین نگهداری راحت

یکی دیگر از مزایا این دستگاه ها ابعاد کوچک تر و همچنین نگهداری راحت آنها می باشد . کوچکی یک ماشین و ابزار صنعتی شارژی همیشه جلب توجه خواهد کرد. در کل، هر دستگاه شارژی به دلیل ساختار بدون سیم و همچنین سایز جمع و جور و کوچک، از نگهداری و انبار کردن ساده‌تری بهره خواهد برد.

معایب ابزار های شارژی

ابزار های شارژی همانند ابزار های برقی از معایبی برخرودرا هستند که در زیر آنها را بیان کرده ایم .

  • نیاز به شارژر
  • قدرت و ظرفیت کمتر
  • خراب شدن باتری
  • کاهش قدرت باتری و ابزار
  • منبع تغذیه محدود و نیازمند شارژینگ
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 2.5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *