مطالب آموزشی

نکاتی که قبل از سمپاشی درختان لازم است بدانید !

چند نکته قبل از سمپاشی کردن درختان
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
یکی از عملیاتی که در طول کشاورزی لازم است حتما به آن توجه کافی داشته باشید سمپاشی کردن درختان و از آن مهمتر نحوه صحیح انجام آن است. بدون اطلاعات کافی اگر اقدام به سمپاشی کنید ممکن است کلا به درختان باغتان آسیب برساند و باعث خشک شدن آنها شود.
شاید برایتان سوال پیش بیاید که این راه و روش ها چیست ؟! از چه نوع سمی باید استفاده کنیم که به درختان آسیب نرساند ؟!  زمان مناسب برای سمپاشی درختان چه زمانی است ؟!
در ادامه با ما همراه باشید تا جواب این سوالها را کامل بدهیم و شما را با اصول سمپاشی به طور کامل آشنا کنیم.

1-چرا باید درختان باغتان را سمپاشی کنید ؟!

امروزه فعالیت های کشاورزی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به محصولات باغ ها بسیار زیاد شده اند و یکی از آنها سمپاشی درختان است که یک روش دفاعی در برابر آفت ، حشرات و… که به میوه درختان آسیب می رسانند انجام می شود تا محصولات سالم تر و بیشتری تولید شود.
این ماده یک ترکیب شیمیایی است که با توجه به نوع درختانی که در باغتان دارید سم مخصوصی را خریداری می کنید که این ماده فعالیت بخش های حیاتی عوامل آسیبب رسان را متوقف می کند و آنها را از بین می برد.
نکته مهمی که حتما باید به آن توجه داشته باشید این است که باید نوع سمی که خریداری می کنید متناسب با نوع درختانتان باشد و باید قبل از خرید با یک مهندس کشاورزی مشورت کنید بعد سم را خریداری کنید و گرنه با یک عمل دفاعی به جای محافظت از درختان خودتان ، آنها را اشتباهی از بین می برید.

2-اصول سمپاشی صحیح درختان!

برای سمپاشی کردن درختان نکات زیادی وجود دارد که باید هم قبل از سمپاشی کردن و هم پس از انجام کار آنها را رعایت کنید تا سمپاشی به طرز درستی انجام شود و اثر بخشی کافی داشته باشد. در ادامه ما را همراهی کنید تا اصول درست سمپاشی را بررسی و تحلیل کنیم.
یکی از اشتباهاتی که بیشتر باغداران انجام می دهند این است که میزان دوز سم را دستکاری می کنند و این کار می تواند برای درختان باغتان بسیار مضر و آسیب رسان باشد پس سعی کنید قبل از خریداری سم با یک مهندس کشاورزی مشورت کنید و سم را با توجه به نیاز درختان باغتان خریداری کنید و به همان دوز سمپاشی کنید نه به مقدار بیشتر و نه کمتر چون اگر کمتر هم باشد اثر بخشی کافی نخواهد داشت.
یکی از مهم ترین نکاتی که باید آن را رعایت کنید این است که باید عمل سمپاشی در طول روز انجام شود و هوا صاف و بدون ابر باشد چون در صورت وزیدن باد در وسط کار باعث تغییر جهت سم می شود این واقعه باعث می شود سم به گیاهان اطراف باغ آسیب برساند و روی درختان هم هیچ اثر بخشی نداشته باشد.
برای محافظت از منابع آب باغتان اگر منبع آبتان سر باز است حتما این موضوع را با مهندس کشاورزی در میان بگذارید تا راهی برای سمپاشی بدون آلودگی آب پیدا کند و یا نوع دیگری سم پیشنهاد کند که خطری به وجود نیاورد.
سعی کنید با لباس سمپاشی به منزل نروید چون با این کار سم را به محیط زندگی خود راه داده اید و خود و خانواده تان را در معرض خطر قرار می دهید. همچنین توصیه می شود پس از سمپاشی حتما حمام کنید چون لباس ها به صورت صد در صدی نفوذ ناپذیر نیستند و در هر صورت بدنتان در معرض خطر سم قرار می گیرد.
دلیل سمپاشی کردن درختان اهمیت دادن به محیط زیست است به همین دلیل سعی کنید پس از اتمام کار سم باقی مانده را در محیط زیست رها نکنید و باقی مانده آن را در چاه فاضلاب بریزید.

چند نکته قبل از سمپاشی کردن درختان

3-بهترین زمان برای سمپاشی چه زمانی است ؟!

می توان گفت که در هر زمانی با رعایت کردن نکاتی می توان سمپاشی انجام داد اما در اصل بهترین و مناسب ترین زمان برای سمپاشی اواخر زمستان و اوایل بهار است اما شاید برایتان سوال باشد که چرا اواخر زمستان زمان مناسب برای سمپاشی است ؟!
در جواب می توان گفت که در اواخر زمستان درختان برگ ندارند و به مقدار کمتری سم نیاز دارید و در مصرف سم صرفه جویی می شود و با مقدار کمتری سم مستقیما به شاخه،ساقه و ریشه می رسد. و همچنین این زمان به دلیل بیرون نیامدن میوه و سمی نشدن میوه ها و تولید محصولات سالم تر، مناسب است.
سعی کنید قبل از در آمدن شکوفه ها سمپاشی کنید چون سم ها در این زمان باعث آسیب رسیدن به زنبور ها می شود و عمل گرده افشانی به درستی انجام نمی شود و باعث می شود که باروری درختان کمتر شود.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *