مطالب آموزشی

زنجیر اره موتوری را چگونه تیز کنیم؟

زنجیر اره موتوری را چگونه تیز کنیم؟
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 4]

قبل از اینکه بتوان زنجیر اره موتوری را تیز کرد، باید چند کار برای آمادگی زنجیر انجام داد.

چگونه بدانیم زمان تیز کردن زنجیر رسیده است؟

حتی بهترین زنجیر اره موتوری نیز پس از مدتی استفاده، ساییده و کدر می شود. زمانی که یکی از شرایط زیر رخ می دهد وقت آن است که زنجیر را دوباره تیز کنید:

زنجیر  به داخل برش نمی دهد، باید با اعمال فشار به هد برقی مجبور به قطع شود.

هنگام کوبیدن، به جای تراشه های درشت و ضخیم، خاک اره ریز از برش بیرون می آید.

 حتی با وجود روغنکاری زنجیر و کشش زنجیر، هنگام برش مصرف آن زیاد است.

برش در یک جهت صورت می گیرد. این نشان می دهد که در یک سمت زنجیر و یا طول برش نامنظم است. 

اره موتوری در حین برش تق تق و پرش می کند. در این حالت باید اندازه عمق آن را تنظیم کنید.

آماده سازی اره موتوری

با تمیز کردن کامل زنجیر شروع کنید، به عنوان مثال: با حلال رزین شما باید همزمان زنجیر را از نظر علائم آسیب دیدگی بررسی کنید. هر قطعه آسیب دیده یا فرسوده را فوراً تعویض کنید.

اگر به علائم سایش رسیده است، یک زنجیر جدید نصب کنید.

زنجیر اره موتوری را چگونه تیز کنیم؟

کشش زنجیر اره موتوری

برای تیز کردن مجدد زنجیر اره موتوری باید محکم تر از حد معمول کشیده شود. این کار از واژگونی برش ها جلوگیری می کند و حفظ زوایای صحیح را برای شما آسان تر می کند. پس از تیز کردن، کشش زنجیر را به حالت عادی برگردانید.

شناسایی اندازه تیغه برش

کوتاه ترین تیغه برش را پیدا کنید.

آن را به عنوان برش اصلی علامت گذاری کنید. تمام تیغه برش های دیگر در زنجیر باید به همان طول همسان شوند. ابتدا تیغه برش اصلی را تیز کنید و سپس تمام تیغه برش های دیگر را به همان طول برگردانید.

میله راهنما را در گیره ای ببندید تا با موقعیت تیغه برش مطابقت داشته باشد.

بستن نوار راهنما

تیغه برش در ردیف سمت راست:

میله راهنما را طوری ببندید که دماغه میله به سمت چپ باشد.

تیغه برش در ردیف سمت چپ:

میله راهنما را طوری ببندید که دماغه میله به سمت راست باشد.

تیغه برش را به موقعیت سوهان بکشید و زنجیر را با ترمز زنجیر در موقعیت خود قفل کنید.

ترمز زنجیر را رها کنید تا زنجیر اره موتوری را در امتداد میله بکشید و قبل از سوهان زدن تیغه برش بعدی ترمز را دوباره درگیر کنید. 

برای خرید اره موتوری و همینطور آشنایی بیشتر با آنها می توانید از مطالب داخل وبسایت پی فارم بهره مند شوید.

تیز کردن زنجیر اره

تمام کمک هایی که برای یادگیری اصول تیز کردن زنجیر اره به درستی نیاز دارید.

انتخاب سوهان

قطر سوهان را متناسب با گام زنجیره انتخاب کنید. عدد مربوط به گام زنجیره در سمت بیرونی را بررسی کنید . هر گام زنجیر قطر سوهان مخصوص خود را دارد. فقط از سوهان های مخصوص تیز کردن زنجیر اره موتوری استفاده کنید.

نگهداشتن سوهان

دسته سوهان را با یک دست محکم نگه دارید و با دست دیگر سوهان را روی دندانه های زنجیر در حرکت رو به جلو هدایت کنید. با دندانه های اصلی شروع کنید و سوهان را طوری قرار دهید که بتوانید از داخل به بیرون دندانه فشار وارد کنید و سوهان بزنید.

همیشه سوهان را در زاویه قائم (90 درجه) نسبت به نوار راهنما نگه دارید. سوهان فقط در حرکت رو به جلو تیز می شود – سوهان را از روی دندانه روی کرال پشت بلند کنید. برای جلوگیری از ساییدگی یک طرفه، سوهان را در فواصل زمانی معینی در حین سوهان کردن بچرخانید.

زنجیرهای اره موتوری  معمولاً تا زاویه 30 درجه سوهان می شوند ( موازی با علامت سرویس برای زاویه سوهان). سوهان را طوری نگه دارید که یک چهارم قطر آن بالاتر از صفحه بالایی باشد.

بررسی کردن نتیجه

اگر می توانید نواحی تیره را روی لبه برش ببینید، دندانه هنوز تیز نیست. وقتی لبه برش یکنواخت روشن است، به درستی تیز می شود.

سپس تمام دندانه های آن ردیف را به یک اندازه سوهان کنید، سپس اره موتوری را 180 درجه بچرخانید و تمام دندانه های ردیف دیگر را سوهان بزنید. تمام دندانه ها باید به اندازه طول دندانه اصلی باشند.

پایین آوردن مقدار دندانه های زنجیر

  • به سادگی شیب سنج را روی زنجیر اره موتوری قرار دهید.
  • اگر دندانه جلویی بالاتر از دندانه عقبی باشد، باید پایین بیاید.
  • دندانه جلویی را تا زمانی که با دندانه عقبی همسطح شود، پایین بیاورید.
  • در زنجیر اره با پیوندهای محرک برآمدگی، قوز همراه با عمق سنج پایین می آید.

مراقب باشید به دندانه تازه تیز شده زنجیر با سوهان مسطح دست نزنید.

با رعایت این موارد، به نتیجه ای عالی می رسید، زوایای صفحه جانبی و صفحه بالایی به طور خودکار به دست می آید و با بهترین عملکرد ممکن برش را تضمین می کند.

قبل از شروع به تیز کردن، یک دندانه را با یک قلم نمدی علامت بزنید. پس از دو یا سه ضربه به سوهان، بررسی کنید که چه مقدار از مواد حذف شده است. اگر سطح یکنواخت به نظر می رسد، کار سوهان کاری شما درست است.

اگر هنوز تکه های رنگی در جاها وجود دارد، بررسی کنید که از سوهان مناسب استفاده می کنید و مطمئن شوید که سوهان را خیلی بالا یا خیلی پایین نگه نمی دارید.

گودی دندانه را می توان تا 0.2 میلی متر برای برش چوب نرم در شرایط آب و هوایی ملایم افزایش داد. ممکن است برای این منظور از گیج بایگانی برای افزایش زنجیره بعدی استفاده شود.

هرگز کار با زنجیر را تا زمانی که کاملاً کدر نشده است ادامه ندهید. چند ضربه به سوهان در فاصله زمانی منظم به سرعت وضوح و شفافیت کامل زنجیر را بازیابی می کند.

تعداد ضربه های سوهان را بشمارید و از همان تعداد بر روی هر دندانه استفاده کنید تا برش هایی با طول یکسان بدست آورید.

اگر متوجه شدید که دندانه های یک ردیف کوتاهتر از ردیف دیگر هستند، فشار بیشتری در هنگام سوهان کاری ردیف مورد نظر اعمال کرده اید. طول دندانه ها را با انجام یک یا دو ضربه پرونده روی دندانه های بلندتر اصلاح کنید.  

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 4]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *