مطالب آموزشی

صنعت کشاورزی در ترکیه

صنعت کشاورزی در ترکیه
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 4.3]

حمایت‌هایی که دولت ترکیه از کشاورزی می کند باعث شده که کشاورزی در کشور ترکیه به عنوان یک روش موفق برای سرمایه گذاری در ترکیه تبدیل شود. به همین دلیل خیلی از ما ایرانی ها ترجیح می‌دهیم با اخذ اقامت در ترکیه در این صنعت پرا همیت و پر درآمد به کسب درآمد مشغول شویم. در ترکیه کشاورزی با سهمی که در استخدام، درآمد ملی و صادرات دارد، یکی از حوزه های پر اهمیت این کشور پر رونق می باشد. کشاورزی در ترکیه با تقریبا ۶ میلیون استخدام شونده و تقریبا ۶۲ میلیارد دلار درآمد یک فعالیت اقتصادی ویژه تلقی می شود.

محصولات کشاورزی که در ترکیه مورد حمایت قرار می گیرند چه محصولاتی هستند؟

از سال‌های 1930 به بعد دولت ترکیه با تعیین قیمت حداقلی برای محصولات کشاورزی سعی کرد از کشاورزان تا حدودی حمایت کند. سیستم حمایت از محصولات کشاورزی کشاورزان با در کنترل گرفتن قیمت از سال 1932 و با محصول گندم آغاز شد.

بعد از حمایت از دستور قبلی غلات های دیگر هم در دستور اجرا و حمایت قرار گرفتند. یعنی تا سال 1944 غلات های دیگر مثل جو یا دیگر محصولات صنعتی مانند توتون و پنبه هم مورد حمایت دولت واقع شدند.

در طول سال‌های مختلف  با گذشت زمان و مشاهده حمایت کشاورزان و البته سود دولت تعداد این محصولات بیشتر و بیشتر شد تا اینکه طبق گزارشات در سال 1961 اولین برنامه‌‌ی توسعه 5 ساله در این کشور اجرا شد و با این کار عالی تعداد محصولات بیشتر شد و تعدادشان به 9 مورد افزایش یافت. البته ناگفته نماند در سال 1970 به 30 محصول حمایت شده هم رسید.

اما متاسفانه وضعیت این حمایت ها با همین روند ادامه پیدا نکرد و در نهایت دولت تصمیم گرفت که برخی از محصولات را از این لیست حذف کند. به همین دلیل در دهه‌های 90 و 1980 این اصلاحات به اجرا درآمد. و درنهایت در سال 1994 تنها محصولاتی که این قانون به آنها اجازه می داد توتون، حبوبات و چغندر قند بود.

محصولات کشاورزی صادراتی در ترکیه

حمایت‌های دولت از کشاورزان باعث شده که  در طی سال‌های گذشته ترکیه به محصولات وارداتی وابسته نباشد و بلکه کلی بهتر حتی بتواند محصولات کشاورزی تولید داخلی خودش را به اغلب کشور ها صادر کند.

ترکیه عضو 4 کشور برتر جهان در زمینه صادرات محصولات کشاورزی می باشد که توانسته از طریق این درآمد زایی مطلوب و رضایت بخشی داشته باشد.

ترکیه در سال 2019 محصولاتی مانند انجیر، گیلاس، فندق و زرد آلو را صادرات کند و به واسطه‌ی فروش این محصولات به کشور های خارجی رتبه یک صادرات در دنیا را ازآن خودش کند.

درآمد حاصل از آنها بیشتر از دو میلیارد دلار می باشد که رقم خیلی خوبی  آن هم فقط از طریق صادر کردن چند محصول کشاورزی می باشد. تازه محصولات دیگری در ترکیه صادر می‌شوند که شامل بادمجان ،خیار، نخود ، پسته، سیب زمینی، تنباکو و چای و موارد دیگری است حالا درآمد آن ها هم بماند.

مهم ترین شهر های کشاورزی ترکیه

پیش از اقدام برای سرمایه گذاری و خرید زمین کشاورزی در ترکیه در ابتدا باید با شهرهای مهم و پر رونق این کشور که احتمال موفقیت در آن‌ها به وضوح بیشتر است را باید بهتر بشناسید. پر واضح است که آن چیزی که باعث مناسب شدن یک شهر برای کشاورزی می شود حاصلخیزی خاک، وسعت اراضی در آن شهر و آب و هوای آن شهر است. در ادامه قصد داریم شما را با شهرهایی در ترکیه آشنا کنیم که مقدار حاصلخیزی خاک آن‌ها از شهرهای دیگر بیشتر است و جای بهتری برای کشاورزی هستند.

صنعت کشاورزی در ترکیه

بورسا

یکی از بهترین شهرهای کشور ترکیه که خاک مساعد و حاصلخیزی برای کشاورزی و دامداری دارد، بورسا می باشد. این شهر به بورسای سبز هم معروف است.  افرادی که بخواهند در کنار تولید محصولات خوب و مرغوب در کشاورزی، به پرورش اسب ، گاو و گوسفند هم بپردازند، می‌توانند بورسا را به عنوان بهترین مکان در کل ترکیه انتخاب کنند. بورسای سبز به عنوان اولین منطقه تولید هلو در ترکیه شناخته شده است.

مانیسا

یکی دیگر از مناطق مناسب برای کشاورزی مانیسا می باشد. مانیسا نام منطقه‌ای واقع در شهر ازمیر است که آب و هوای نسبتا مناسبی برای کشت گردو را دارا می باشد. به همین دلیل کشاورزان زیادی حتی از کشور های خارجی در این منطقه به کشت گردو در مانیسا مشغول شده اند.

قونیه

اگر واقعا  می‌خواهید که کار کشاورزی در ترکیه را در یک زمین پر رونق آغاز کنید می‌توانید شهر قونیه را در لیست انتخابات خود قرار دهید. قونیه یکی از بهترین شهرهای ترکیه برای شروع کار کشاورزی می باشد، چراکه علاوه بر خاک حاصلخیزی که دارد، توانایی تولید محصولات با کیفیتی را دارد و به عنوان یکی از با صفا ترین  مراکز گردشگری موجود در ترکیه هم تلقی می‌شود.

این شهر زیبا به دلیل وسعت بسیار زیاد زمین‌های کشاورزی مسئولیت تولید غلات برای مصرف اغلب کشور و صادرات را بر دوش دارد.

آنتالیا

نام آنتالیا را بارها شنیده اید چرا که یکی از مناطق گردشگری ترکیه است که اتفاقاً زمین‌های قابل کشت زیادی هم دارد. آنتالیا به عنوان منطقه‌ای بسیار مناسب و مساعد در ترکیه برای کشت سبزیجات معروف جهان است.

ازمیر

اغلب مناطق ترکیه حاصلخیز هستند و برای انجام کارهای کشاورزی عالی تلقی می شوند. اما برای کسانی که قصد دارند در حوزه‌ی گیاهان و گل های تجملی فعالیت کنند، عمدتا باید شهر ازمیر را انتخاب کنند.

قوانین ترکیه برای سرمایه گذاران خارجی

کشور ترکیه برای ترغیب سرمایه‌گذار های خارجی به تولید محصولات کشاورزی در این کشور پر رونق، دولت ترکیه قوانین خاصی را برای این دسته از افراد وضع کرده است. قوانین حمایتی کشاورزی در کشور ترکیه موارد زیر را در بر می گیرد:

1-حمایت از سرمایه گذاران خارجی و داخلی در بحث کار کشاورزی به صورت دائمی می باشد.

2-حداقل اندازه ای که سرمایه گذاران دیگر کشور ها در آن فعالیت خواهند کرد و دولت به شرط اینکه زمین کشاورزی خریداری شده حداقل 10000متر مربع باشد، حمایت می‌کند.

سخن آخر

تمام صحبت های گفته شده به شما ثابت می کند که سرمایه‌گذاری در کشور ترکیه باعث شده تعدادی زیادی سرمایه گذاران داخل و خارج ترکیه ترغیب به این کار شوند. شما هم اگر قصد سرمایه گذاری پر سود در کشوری نزدیک و پر رونق دارید، ترکیه بهترین گزینه می باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 4.3]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *