دریل شارژی و برقی یکی از کاربردی ترین و در عین حال پر خطر ترین ابزارها می باشند که کار با آنها نیازمند مهارت کافی می باشد. انواع مته و دریل قدرت برندگی بالایی داشته و درصورت استفاده نادرست از آن، بسیار پر خطر خواهند بود. هنگام بهره گیری از آنها باید حتما از وسایل ایمنی مراقبتی مثل عینک، ماسک تنفسی و لباس کار استفاده نمایید.
- در ادامه ۴ نکته جهت کاهش خطرات استفاده از دریل را جهت افزایش اطلاعات شما بیان نموده ایم. با رعایت کردن این دسته از نکته ها احتمال آسیب دیدن هنگام کار با دریل به طرز چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد. پس چند لحضه از وقت با ارزشتان را برای خواندن نکات کار با دریل بگذارید.
1. استفاده کردن تجهیزات ایمنی فردی؛ اولین قدم جهت استفاده از دریل هیلتی می باشد
اولین مرحله پیش از شروع کار با دریل، پوشیدن لباس کار مناسب و بهره گیری از تجهیزات ایمنی شخصی می باشد.
لوازم کار محافظتی شامل عینک، تن پوش، دستکش و ماسک خواهد شد که هر یک جهت مراقبت از بخشی از اعضای بدن کاربردی هستند . از آنجا که دریل بخش هایی از سطح سگراخ کاری را جدا می کند، وقتی با مته کار دارید با مته برقی از یک عینک برای پوشش چشمانتان استفاده کنید .
استفاده کردن از ماسک صورت نیز برای پیشگیری از وارد شدن گرد و غبار وارده از سوراخ کاری به سیستم تنفسی توصیه می شود. این نوع دستکش یک وسیله ی بسیار بی نظیر برای حفاظت از دست در مقابل تراشه ها هستش. وقتی با دریل کار می کنید معمولا لباس های سرهم را استفاده می کنند.
با توجه به نوع لباس که از نوع آستیندار یا دو بنده باشند، قیمت لباس کار تغییر خواهد کرد. به طور معمول لباس سرهم پر هزینه تر از لباس های دو بنده می باشند؛ اما به علت اهمیت حفاظت همه قسمت های بدن، استفاده از لباس های آستین دار پیشنهاد خواهد شد.
خودداری کردن از پوشیدن لباس گشاد و دستبند هنگام کارکردن با دریل
جهت استفاده از دریل شارژی یا برقی در خانه به جای لباس کار از یک روپوش کار با آستین مناسب استفاده نمایید. هنگام کارکردن با دریل به هیچ وجه لباس های با آستین دراز و روسری نپوشید و جواهراتی مثل دستبند به خود آویزان ننمایید. پیچیدن آستین بلند دور دریل یکی از جدیترین خطراتی می باشد که هنگام کار با مته فرد را تهدید کرده و امکان شکستن دست فراهم می شود؛ به همیت علت توصیه می شود از لباس مناسب با آستین مچ دار هنگام کار با دریل استفاده نمایید .
2. انتخاب دریل متناسب با نوع فعالیت؛ یکی از برچشم ترین نکات در کار با دریل برقی و شارژی می باشد
در فضای باز که دسترسی مناسبی به پریزهای برق وجود نخواهد داشت و یا خیلی سخت می باشد، استفاده کردن از دریل شارژی سبب افزایش سرعت کار خواهد شد. از آنجایی که دریل برقی و شارژی به طور معمول قدرت بیشتری دارد، به طور معمول در محیط های صنعتی جهت ایجاد سوراخ از دریل برقی استفاده می گردد. جهت پیشرفت سرعت کار پیشنهاد خواهیم داد که نوع دریل را با توجه به فعالیت و نیاز خود انتخاب نمایید.
جهت درست کردن روزنه در جسم سختی مثل سنگ باید از دریل هایی با مته های قویتر استفاده نمایید. در عمل سوراخ کاری چوب، دریل های پیچی کاربردی تر هستند. توصیه می گردد هنگام کار با دریل های قویتر که پرتاب تراشه قویتری دارند، در کنار عینک، از یک ماسک فیلتردار صنعتی نیز جهت جلوگیری از ورود گرده ها به ریه خود بهره بگیرید.
3. نشانهگذاری جای درست دقیق سوراخ کاری پیش از شروع کار کردن با دریل، جهت جلوگیری کردن از وقوع خطا های تصادفی
پیش از از شروع کردن کار با انواع دریل، محدوده کاری را بر روی قسمت مورد نظر نشانه گذاری کنید تا سطح انتخاب شده بیش از حد سوراخ نگردد . روی سطح هایی مثل شیشه و فلز امکان لغزش دریل بیشتر خواهد شد. از این رو توصیه داریم بوسیله ی یک میخ نقاط را کمی خراش بدهید، پس از آن با مته دریل سوراخ هایی عمیقی ایجاد نمایید.
هنگام سوراخ کردن روی کاشی یک کاغذ را به سطح برسانید تا از لغزش دریل جلوگیری به عمل آورده شود . پایه دریل نیز به عنوان راهنما جهت سوراخ کاری در سطح های عمودی کاربردی هستند. جهت اینکه سوراخ کاری در جاهای گوناگون را به درستی به پیش ببرید، ابزار مورد نیاز خود را از پیش درون جیب لباس بگذارید . به طور معمول لباس مکانیکی مردانه جیب هایی با جای بزرگ تر دارند و جهت استفاده هنگام سوراخ کاری با دریل مناسب تر می باشد.
4. درنظر گرفتن نکات ایمنی؛ اصل کار با دریل جهت پیشگیری از حوادث اتفاقی
توجه کنید که اگر حین کار کردن با دریل برقی روی دریل آب بپاشید، امکان گرفتن برق زیاد می شود. درصورت پاشیدن آب روی دریل، فورا آن را از برق بیرون بکشید و دستگاه را خشک نمایید. با درنظر گرفتن اینکه دریل های شارژی به صورت مستقیم به برق وصل نخواهند شد، از نظر برق گرفتگی خطری نخواهند داشت؛ البته بعضی از مدل های دریل برقی نیز ویژگی ضد آب بودن را دارند تا استفاده کردن از آن ها در جا های مرطوب مشکلی بوجود نیاورد.
از جمله نکات ایمنی دیگر که هنگام کار با دریل باید رعایت شود این است که هرگز دریل را از بخش سیم در دستانتان قرار ندهید؛ چون این عمل سبب قطع شدن و اتصالی سیم دریل می شود. سوراخ کاری باید بدون فشار دست و با نیروی دریل انجام گردد. ایجاد فشار بیش از حد سبب شکستن مته و پرتاب آن به سمت بدن می شود.
بادرودوخسته نباشید توصیه میکنم علاوه بررعایت نکات ذکرشده هنگام استفاده ازدریل برقی بزرگ کاملا مراقب مچ دستتان باشید .یکی از دوستان من دریل راروی سرعت بالا قرارمیدهد ومیخواسته روی پروفیل سوراخی ایجادکند مته قفل میکند ومچ بنده خداچون دوربالا بوده آسیب میبیند
باسلام و درود بله همینطور هست مچ دست یکی از اسیب پذیرترین نقاط بدن هنگام کار می باشد و متاسفانه این اتفاق زیاد رخ میدهد.
باسلام
دریل های چکشی هیلتی و چرخشی ممکنه در وضعیت ضربه باشد ولی گاهی اوقات به دلیل شل شدن اهرم ناگهان تغییر وضعیت میده و به چرخش در میاد در این حالت علاوه بر آسیب به دست چنانچه روی داربست باشید احتمال ازدست دادن تعادل و سقوط هم وجود دارد لذا روی داربست کمربند و کارابین ایمنی باید ببندید
باسلام و عرض ادب
نکته کاملا مفیدی رو فرمودین بالای داربست حتما باید کمربند ایمنی بسته بشه ممنون بابت نکته عالیتون
بله من کارم دائم بادریل هست در مواقع سوراخ کاری فلزات باید
نکات ایمنی رعایت شود در غیر این صورت احتمال صدمه خیلی بالاست ، ممنون از اطلاعات تون
بله واقعا پیشگری بشه تا از خطرات احتمالی جلگیری بشود. مچکریم بابت توجهتون
با سلام و تشکر از این متن مفید به دوستان توصیه میکنم هنگام استفاده از دریل های بزرگتر از معمول حتما از دسته اهرم نسبتا بلند که حدود ۲۵ تا ۳۰ سانت میباشد استفاده کنند تا پیچش مچ دست را کنترل و خنثی نمایند با این وجود هنگام سوراخ کاری ورق یا پروفیل پس از حفر دو الی سه میلیمتر فشار را از پشت دریل کم کنند تا از قفل شدن جلوگیری نمایند .
باسلام و عرض تشکر ممنون از توجهتون
بله واقعا نکته مفیدی عرض کردین ممنون بابت نظر پربارتون
بله درست است اول ایمنی رعایت شود اما نکته دیگری که دونستن آن مهم است چگونگی کار با دریل ورعایت زاویه مناسب بین دریل و جسم است که مته داغ نکنه و شکسته نشه
بله کاملا صحیح میفرماین طرز کار با آن هم از ملزوماتی است که حتما باید رعایت بشه انشاالله اونارم در یه مطلب جداگانه توضیح میدیم.
عینک خیلی مهمه،یک سری حین کار با دریل پرسه رفت تو چشمم،اولش معلوم نمیشد بعد چن روز خیلی اذیت شدم دکتر با ذره بین میدید گفت لبه های میکروسکوپی تیزش فرو رفته تو چشمت به یک مکافاتی دراورد،خدا رو شکر….
خداروشکر که سالم وهستین و خطر رفع شد انشالله دوستان همگی استفاده کنن تا خطری برای بقیه پیش نیاد.
باسلام .تمام مواردی که دوستان اشاره کردن خیلی اهمیت داره و اینکه رعایت ایمنی همیشه به نفع ماست . در هنگام کار با دریل همیشه از سرعت کم استفاده کنید در لحظه شروع و متناسب با نوع کار سرعت و فشار را افزایش بدین .با تشکر
باسلام ممنون از اینکه ممطلب رو مطالعه فرمودین کاملا درست میفرمایین رعایت این نکات در واقع به نفع خودمون هست انشاالله که همگی این نکات لازم را رعایت بفرمایند.