انتخاب سیب زمینی مناسب
مرحله 1
سیب زمینی ها را با توجه به دوره رشدشان انتخاب کنید.سیب زمینی ها براساس طول زمان رشدشان که تحت تاثیر هوا است ،به چند گروه تقسیم بندی می شوند.
بذر اولیه سیب زمینی در 60 تا 110 روز رشد میکند. بذرهایی که در اواخر ماه مارس (فروردین) کاشته شده اند معمولا از اواخر ژوئن (تیر) یا اوایل ماه جولای(مرداد) بلند می شوند. از انواع سیب زمینی ها میتوان به Pentland Javelin و Arran Pilot ,و Dunluce اشاره کرد.
دانه های اصلی سیب زمینی در 125-140 روز رشد می کنند و اگر در اواخر آوریل (اردیبهشت) کاشته شوند می توان در اواسط آگوست (شهریور) تا ماه اکتبر (آبان) برداشت شوند.این نوع معمولا پرثمرتر و بزرگتر هستندو می توان به صورت تازه و یا زمستانه مورد استفاده قرار گیرند.King Edwar و Kerrs Pink, و Harmony مثال های خوبی از این نوع سیب زمینی هستند.
مرحله 2
همیشه سعی کنید از بذر قابل اطمینان استفاده کنید.این کارریسک وجود بیماری ها و ویروس های سیب زمینی را کنتر ل کرده و کاهش میدهد.میتوانیدسیب زمینی قابل اطمینان را از مراکز فروش قابل اطمینان و یا به صورت آنلاین و ارزان خریداری کنند .
مرحله 3
همانطور که بعضی ها پیشنهاد می کنند سیب زمینی ها را خیس نکنید.سیب زمینی مانند بعضی بذرها پوسته سختی ندارد که نیاز به نرم شدن آن به وسیله خیساندن وجود داشته باشد و همه ی رطوبت هایی که برای جوانه زدن نیاز دارد درون خود سیب زمینی وجود دارد.برای بهبود طرفین بریده شده ، یک پوست خشک روی محدوده قراردهید تا مانع پوسیدگی شود.
مرحله 4
مرحله 5
بر روی هر سیب زمینی فقط 2 تا 3 جوانه باقی بگذارید و بقیه را از بین ببرید.
کاشت سیب زمینی ها
مرحله 1
خاک را آماده کنید. می توانید سیب زمینی خود را در یک قطعه زمین بکارید، یا آنها را در یک گلدان یا درحیاط پشتی خود بکارید. گلدان های بزرگ،بسته های لاستیک و دودکش قدیمی هم مناسب هستند. مهمترین چیز این است که مطمئن شوید که خاک خالی از علف هرز است. علاوه بر این، می توانید برای غنی کردن خاک از کمپوست یا کود کشاورزی استفاده کنید.
به خاک کمپوستی که به خوبی فاسد شده است و کودی با پتاس بالا بیافزایید.
اطمینان حاصل کنید که خاک کاملا با بیل برگرداننده شده است و خاک کاملا نرم شده است. در این صورت می توانید مطمئن باشید که سیب زمینی در خاک سخت یا فشرده نمی باشد.
مرحله 2
مرحله 3
اطمینان حاصل کنید که هر سال یک بخش خاصی از باغتان را سیب زمینی کاشته اید؛ به طوری خاک بتواند استراحت کند و دوباره نیتروژن ذخیره کند. در غیر این صورت خاک را با مقدار زیادی کود مایع (05-10-10) در فصل رشد و پس از برداشت سیب زمینی غنی کنید.
سیب زمینی نیز می تواند در کیسه های سیب زمینی یا گلدان های بزرگ کاشته شود. به دقت یک قطعه سیب زمینی جوانه دار را در گلدان حاوی کمپوست در حالی که جوانه ها سمت بالا هستند در عمق 12 سانتیمتر (5 اینچ) از سطح خاک قرار دهید. غده ها را با ملایمت با کمپوست پوشش دهید. همه آنها به آب و یک موقعیت روشن و به دور از سرمازدگی برای رشد نیاز دارند.
مرحله 4
بذر های سیب زمینی را در عمق 4 اینچی (10 سانتی متری) خاک قرار دهید. سیب زمینی ها باید در ردیف هایی با 12 اینچ (30 سانتی متر) فاصله و 4 اینچ (10 سانتی متر) عمق از سطح زمین کاشته شوند. خاک را در امتداد ردیف ها بریزید، یک تپه تشکیل دهید. سیب زمینی ها باید به اندازه کافی فاصله داشته باشند تا در هنگام رشد در زیر زمین ریشه ها به هم برخورد نکنند.
راه دیگری برای کاشت بذر سیب زمینی این است که آنها را به تکه هایی تقسیم کنید، به طوری که هر قطعه دارای حداقل 1 یا 2 جوانه باشد. گرد و غبار تکه های سیب زمینی با سولفور کشاورزی با دقت بشویید، دقت کنید که جوانه ها از بین نروند. تکه های سیب زمینی را در حالی که قسمت چاقو خورده بر روی زمین و جوانه رو به آسمان است بکارید و جوانه ها را در حدود 3-4 اینچ زیر خاک در تپه های خاکی بکارید.
همان طور که برگ های گیاه در بالای خاک شروع به رشد می کنند، ، خاک را در اطراف گیاهان بریزید تا از آفتاب خوردن سیب زمینی ها جلوگیری شود. در غیر این صورت، سیب زمینی سبز و سمی می شود و دیگر قابل خوردن نخواهند بود.
هنگامی که گیاهتان به خوبی کاشته شد و گل داد، شما می توانید به آن غذای مایع دهید.معمولا زمان برداشت، هنگامی است که گیاه شروع به پژمردن می کند.
مرحله 5
علف های هرز اطراف گیاه سیب زمینی را از بین ببرید.
اگر متوجه حفره ها یا زرد شدن در برگ گیاهان سیب زمینی شدید، ممکن است گیاه آفت داشته باشد. اگرنمی خواهید از آفت کش ها بر روی سیب زمینی خود استفاده کنید، از کارکنان فروشگاه باغ محلی خود در مورد چگونگی خلاص شدن از آفات به طور طبیعی راهنمایی بخواهید.
مرحله 6
هفته ای یکبار آبیاری گیاهان در طول فصل تابستان مناسب است. اما در صورت لزوم می توانید بیشتر آبیاری کنید. اگر به نظر می رسد برگ ها پوسیده شده اند؛ سیب زمینی به آب بیشتری نیاز دارد. در هر صورت مراقب باشید که آب بیش از حد نباشد وگرنه در نهایت سیب زمینی های سیاهی خواهید داشت.