پیاز زعفران چگونه کاشته می شود؟
جهت کاشت پیاز زعفران ابتدا چالههای یک ردیف را با بیل درمیآورید.
و در داخل هر چاله از ۱۵ – ۳ پیاز قرار میدهید.
عمق کاشت پیاز زعفران ۲۰ – ۱۵ سانتیمتر باشد و در موقع کاشت سر پیازها باید رو به بالا قرار گیرند.
پیازها باید در عمق ۲۰ سانتیمتری قرار بگیرند زیرا در زمستان از سرما و یخبندان و سایر تنشهای محیطی و در تابستان از گرما زدگی در امان بمانند.
برای کاشت زعفران ۵ – ۴ نفر باید حضور داشته باشند.
به این ترتیب که یک نفر با بیل چالهها را درمیآورند دو نفر پیازهای قابل کشت را به صورت دستههای ۳ تا ۵ یا ۱۵ تائی جدا می کنند.
نفر دیگر باید پیاز زعفران را داخل چاله ها قرار دهد تا کل زمین زعفران کاشته شود.
بعد باید سطح مزرعه را که نامسطح شده با بیل یا مالهای که صاف و فشرده کنید تا پیازها به خاک بچسبد.
در اینجا زمین کشت شده به همین صورت تا موقع آبیاری پائیزه رها میشود.
قبل از آبیاری در حدود ۲۰ – ۱۰ تن کود حیوانی کاملا پوسیده با بیل در سطح زمین پخش کنید.
پس از انجام عمل کاشت زعفران روی شیارها را با ماله پوشانده و زراعت ردیفی به نظر میرسد.
مقدار و نوع پیاز زعفران
مقدار لازم پیاز برای کاشت زعفران در هر هکتار ۲ تن غده است.
ویژگی های پیاز زعفران :
-درشت
-سالم
-بدون زخم
-شاداب
-عاری از هر نوع بیماری باشد
– سن آنها از ۷ سال تجاوز نموده و پوست های اضافی و کپه هر پیاز را جدا کنید.
(کپه همان جای ریشه زایی در ته پیاز می باشد که چوب پنبه ای و خشک می باشد).
جلوگیری از حمله آفات به غده های کاشت شده :
بهتر است قبل از کاشت زعفران با سموم جیوه ای از قبیل سرزان، تری تیزان،گرانوزال و برای هر ۱۰۰ کیلو پیاز ۵۰۰ ـ ۳۰۰ گرم سم مصرف نمایید.
مقدار لازم پیاز برای کاشت زعفران در هر هکتار ۲ تن غده است.
اگر در سال هفتم به بعد غده ها بیرون آورده نشوند گیاه ضعیف شده و غده ها پوک می شوند و پس از یکی دو سال به کلی از بین رفته اند.
در سال هفتم مقدار غده ای که از زمین می توان بیرون آید ۵ برابر مقدار کشت شده در سال اول است.