آیا زنجیر اره موتوری کسل کننده شما می سوزد و راه خود را از میان چوب می چرخاند؟ این یک راه کند برای برش است. این نیز یک راه خطرناک برای برش است. در اینجا نحوه تیز کردن زنجیر اره موتوری و برش سریعتر آورده شده است.
ابزار مورد نیاز
راهنمای سوهان برای تیز کردن زنجیر اره زنجیری
ابزار درمل
کیت تیزکن زنجیر ابزار درمل
راهنمای سوهان برای تیز کردن زنجیر اره موتوری
سوهان تخت
سوهان گرد
برش های زننده اره موتوری می تواند شما را به این فکر بیاندازد که نمی توانید خودتان اره را تیز کنید. اما در حدود 10 دقیقه، با کمک چند سوهان و راهنما ارزان قیمت، می توانید اره موتوری آهسته خود را به یک نینجای هیزم برش تبدیل کنید. میتوانید زنجیر را درست روی اره و درست روی چوبی که میبرید تیز کنید. این کار را اغلب انجام دهید، و سالها عمر کوتاهی از زنجیره خود خواهید داشت. در اینجا، نحوه استفاده از تیزکن های اره زنجیری را به شما نشان خواهیم داد.
9 مرحله تیز کردن زنجیر اره موتوری
مرحله 1
ضایعات را بررسی کنید تا ببینید آیا زمان تیز کردن فرا رسیده است یا خیر؟
مواد زائد حاصل از برش های اره خود را بررسی کنید.
نکته حرفه ای: گرد و غبار به این معنی است که زمان تیز کردن است. تراشه ها نشان می دهد که برش ها تیز هستند.
توجه: یک زنجیر کسل کننده خطرناک است – احتمال لگد زدن را تا حد زیادی افزایش می دهد. احتمال بیشتری وجود دارد که زنجیر در مواد گیر کند و میله را به سمت اپراتور به سمت بالا سوق دهد. (برای اطلاعات بیشتر استفاده از اره زنجیری را به طور ایمن بخوانید).
نکته حرفه ای: تیز کردن آسان است اگر زنجیرها از استفاده معمولی مات شده باشند. اگر زنجیرها به دلیل تماس تصادفی با سنگ ها، خاک یا اشیاء تعبیه شده در درختان به شدت سوراخ شده اند، ممکن است لازم باشد زنجیر را به طور حرفه ای تیز کنید یا یک زنجیر جدید بخرید.
مرحله 2
ابزار مناسب را در اختیار داشته باشید.
چهار ابزار را برای استفاده به عنوان تیز کننده اره موتوری به صورت دست آزاد بخرید:
یک سوهان گرد که با قطر زنجیر مطابقت دارد.
توجه: قطرهای رایج برای اره های برقی متوسط 5/32، 3/16 و 7/32 اینچ است. دفترچه راهنمای مالک را برای نیازهای اره خود بررسی کنید یا از شماره شناسایی زنجیر که روی لینک درایو مهر شده است استفاده کنید. فروشندگان موتورهای کوچک و فروشگاه های سخت افزار نمودارهایی برای تطبیق این عدد با قطر سوهان مناسب دارند.
راهنمای سوهان برای نگه داشتن سوهان گرد در عمق یکنواخت هنگام تیز کردن هر زنجیر.
یک سوهان تخت
راهنمای عمق سنج برای تنظیم مجدد عمق سنج ها.
نکته حرفه ای: از سوهان استاندارد rattail به عنوان تیزکننده اره موتوری استفاده نکنید. قطر مخروطی و دندانه های درشت آن باعث از بین رفتن برش زنجیر شما می شود.
زنجیره خود را بشناسید
زنجیرها (دندان های اره) روی حلقه زنجیر خود را بررسی کنید. لبه های برش نیم دایره را می توان با یک سوهان گرد به سرعت تیز کرد و به آن تغییر شکل داد. یک باله عمق سنج در جلوی هر زنجیر کنترل می کند که زنجیر چقدر به چوب گاز می زند. زوایای زمین شده روی زنجیرها به طور متناوب بین چپ و راست قرار می گیرند تا برش اره صاف بماند.
برش ها دارای لبه های برش نیم دایره ای در قطرهای خاص هستند. برای تیز کردن آنها از یک سوهان گرد با همان قطر استفاده کنید. در جلوی هر زنجیر یک “عمق سنج” وجود دارد، یک قطعه فلزی به شکل باله کوسه. نوک عمق سنج یک تار مو کوتاهتر از نوک زنجیر است و میزان عمقی که زنجیر می تواند گاز بگیرد را کنترل می کند. پس از تیز کردن های مکرر، برش ها می توانند با عمق سنج ها همسطح شوند و از برش اره جلوگیری کنند. پایین آوردن عمق سنج ها به ارتفاع مناسب با سوهان صاف و راهنمای سوهان آسان است.
مرحله 3
برای تیز کردن آماده شوید.
ترمز زنجیر را درگیر کرده و به آرامی میله را در یک گیره ببندید.
راهنما را بین پرچ ها روی زنجیر قرار دهید، به طوری که فلش های روی راهنما به سمت دماغه میله باشد.
زاویه صفحه بالایی زنجیر را دنبال کنید. غلتک های روی راهنما شما را از عمیق شدن بیش از حد به صفحه جانبی زنجیر باز می دارند.
مرحله 4
سوهان در زوایای راست.
سوهان گرد خود را در راهنمای سوهان نصب کنید.
سوهان را در زاویه 30 یا 35 درجه (برش های اره خود را بررسی کنید) روی نوار به صورت افقی و با زاویه قائم به صورت عمودی نگه دارید.
مرحله 5
سکته مغزی دور از بدن شما.
یک پوسته به عمق 2 اینچ را در یک کنده برش دهید و میله اره را در آن قرار دهید تا در حین تیز کردن محکم شود.
سوهان و راهنمای سوهان را در زنجیر در بالا و نزدیک به انتهای میله قرار دهید.
بالای این زنجیر را با یک خودکار نوک نمدی علامت بزنید تا مشخص کنید از کجا شروع به استفاده از تیز کن اره موتوری کرده اید.
سوهان را با زاویه زمین کارخانه روی زنجیر ردیف کنید.
توجه: این تقریباً همیشه 30 یا 35 درجه است. اکثر راهنماهای سوهان دارای زوایای 30 و 35 درجه ای هستند که در سمت بالایی خود حک شده اند تا به شما کمک کنند تا هنگام پرونده سازی زاویه را حفظ کنید.
با حفظ زاویه مناسب روی زنجیر، موازی با زمین و دور از بدن خود، یک ضربه بزنید.
توجه: سوار شدن راهنما را در بالای زنجیر و عمق سنج احساس خواهید کرد. اولین دو ضربه روی یک زنجیر کسل کننده ممکن است دست شما را کمی لرزاند.
با استفاده از ضربه های ثابت و یکنواخت با سوهان، به هر زنجیر 5 یا 6 ضربه بزنید تا سطح زنجیر نقره ای براق شود.
نکته حرفه ای: هنگامی که در امتداد لبه بیرونی زنجیر احساس کردید، زنجیر تیز است.
نکته حرفه ای: ضربات خود را بشمارید و از همان تعداد ضربه روی هر زنجیر استفاده کنید.
مرحله 6
از طریق راهنمای سوهان نگاه کنید
برای ردیف کردن زنجیر با سوهان، راهنمای سوهان را نگاه کنید.
توجه: لانه سوهان را در زنجیر احساس خواهید کرد.
هر زنجیر دیگر را سوهان کنید و سپس به سمت دیگر میله بروید تا بقیه را تیز کنید.
تیز کردن اره موتوری با دست: راهنمای سوهان را نگاه کنید
مرحله 7
زنجیره را به پیش ببرید
پس از تیز کردن چند زنجیر، ترمز زنجیر را رها کنید.
زنجیر را به سمت جلو بچرخانید تا برش های بیشتری در معرض تیز شدن قرار گیرند.
نکته حرفه ای: زمانی که زنجیر را جلو می برید، دستکش بپوشید. با این حال، در حین پر کردن زنجیرها، ممکن است متوجه شوید که اگر دست برهنه کار کنید، “احساس” بهتری نسبت به تماس بین سوهان و زنجیر دارید.
ترمز را ریست کرده و قسمت جدید را تیز کنید.
این مرحله را تا زمانی که یک طرف زنجیر را تیز نکنید، تکرار کنید.
مرحله 8
طرف دیگر زنجیر را تیز کنید
تیز کردن برش ها را تا زمانی که به چیزی که علامت گذاری کرده اید برسید ادامه دهید.
به سمت دیگر میله اره حرکت کنید و برش های با زاویه مخالف را تیز کنید، دوباره با همان تعداد ضربه در هر زنجیر.
مرحله 9
در حین کار: ارتفاع سنج عمق را بررسی کنید
هر بار که تیز می کنید، ارتفاع گیج های عمق سنج را با راهنمای بایگانی بررسی کنید.
وقتی از بالای راهنما بیرون زدند، آنها را با سوهان صاف سوهان کنید.
ارتفاع سنج عمق را روی اره موتوری بررسی کنید
نکات بیشتر تیز کردن
اگر اره شما هنگام برش به طرفین کشیده می شود، به این دلیل است که برش های آن طرف تیزتر از آن طرف است. برای اینکه برش اره خود را در یک خط مستقیم نگه دارید، در مورد سوهان زدن هر زنجیر با همان تعداد ضربه و فشار یکسان متعصب باشید.
قبل از اینکه زنجیره نیاز به تعویض داشته باشد، زنجیرها را می توان تا 10 بار یا بیشتر تیز کرد. اگر زنجیرهای شما پس از چند بار تیز کردن به طور ناهموار فرسوده شوند، یک متخصص می تواند آنها را دوباره آسیاب کند تا شکل یکنواختی پیدا کند.
اگر چند سال از یک زنجیر استفاده می کنید، سپس یک زنجیر جدید بخرید، زنجیر جدید به راحتی با چرخ دنده و میله مشبک نمی شود. این باعث برش خشن تر و سایش سریع تر اره می شود. باب تاک، کارشناس اره موتوری، توصیه میکند: «دو زنجیر اضافی بخرید و هر از گاهی از بین سه زنجیر آن را خاموش کنید. به این ترتیب تمام اجزای قطار برش – میله، چرخ دنده و زنجیر – در کنار هم قرار می گیرند و عمر اره شما را طولانی می کنند.
راهنماهای سوهانی که به میله چسبانده می شوند، اطمینان حاصل می کنند که زاویه یکسانی را روی هر زنجیر قرار دهید. استفاده از آنها کمی بیشتر طول میکشد، اما لبه برش را دقیقاً به زاویه زمین کارخانه بازمیگردانند، بنابراین احتمال کمتری وجود دارد که نیاز داشته باشید زنجیر خود را توسط یک تیز کن حرفهای ترمیم مجدد کنید.
در صورت شک، زنجیر خود را به یک حرفه ای ببرید. یک حرفه ای از یک تیز کن اره موتوری که شبیه یک اره میتر مرکب است استفاده می کند تا دقیقاً هر زنجیر را تا عمق و زاویه یکنواختی آسیاب کند.