سمپاش پشتی موتوری نوعی سمپاش کوله ای می باشد که با نصب بر پشت کاربر قادر است عملیات سم پاشی را به تنهایی انجام دهد . این نوع سمپاش با استفاده از موتور و پمپ تعبیه شده، در دستگاه سم پاش می تواند در کمترین زمان ممکن بیشترین مساحت را سمپاشی نماید. سمپاش پشتی موتوری در مدل ها و انواع گوناگون تهیه شده است .
سمپاش کوله ای موتوری باعث کاهش هزینه و نیروی انسانی، افزایش راندمان و سرعت کاری شده است، از ویژگی های سم پاش پشتی موتوری می توان به پاشش یکنواخت سموم، قیمت مناسب، ، قابلیت تغییر زاویه پاشش و قطر قطرات اشاره نمود . استفاده از این دستگاه سبب جلوگیری از خستگی و آسیب به اپراتور می گردد که یکی از برترین مزیت های این دستگاه به شمار می رود. سایت پی فارم دارای انواع سمپاش های پشتی موتوری در سایت خود می باشد میتوانید با مراجعه به پی فارم بهترین سمپاش انتخاب را داشته باشید.
مشخصات فنی سمپاش پشتی موتوری
سم پاش پشتی موتوری، توان مورد نیاز جهت کار کردن را از بنزین تامین می کند و دارای موتور دو یا چهار زمانه تک سیلندر می باشند . قابلیت پاشش سم در این مدل سمپاش به طول کم کم 8 متر می رسد. گنجایش مخزن در سمپاش کوله ای موتور حداقل 10 لیتر می باشد. نحوه عملکرد کلی سمپاش کوله پشتی موتوری گونه می باشد که سم درون مخزن به وسلیه پمپ تعبیه شده در خود دستگاه، که به موتور بنزینی وصل می باشد ، پمپاژ شده و به سمت شلنگ حرکت می کند و در نهایت از طریق لانس به بیرون پاشیده می گردد. به این نکته توجه کنید که قطرات خروجی از سمپاش ها باید برای هر گیاه یا حتماً محصول متفاوت باشد تا به آنان آسیب نرسد. برای همین نوع سم پاش باید مطابق با کاربرد خودتان مورد استفاده واقع گردد.
انواع سمپاش پشتی موتوری
سمپاش پشتی موتوری حاوی مدل و انواع متفاوتی می باشد، که مناسب با فعالیت مورد نظرتان انتخاب می گردد. باید قبل از انتخاب به این نکته توجه فرماییدکه بهترین و کارآمدترین مدل سمپاش برای شما کدام است. عواملی همانند حجم پاشش، فشار و ظرفیت، برند، وزن، آلایندگی محیط زیست، مصرف سوخت، نوع مخزن و موتور در انتخاب مدل سمپاش کوله پشتی موتوری موثر واقع گردد. به طور کلی دو مدل سمپاش پشتی موتوری داریم:
- سمپاش پشتی موتوری لانسی
- سمپاش پشتی موتوری خرطومی یا اتومایزر
سمپاش پشتی موتوری لانسی
سمپاش های پشتی موتوری لانسی همراه با دو نوع موتور، دو زمانه و چهار زمانه طراحی و به ساخت رسیده اند ، که سوخت مورد نیاز از بنزین تامین میگردد . این دو موتور از نظر کارکرد با یکدیگر متفاوت می باشند. در موتور دوزمانه مخزن بنزین و روغن یکی بوده و برای کار کرد نیاز به ترکیب این دو با هم پیدا می کنید. اما در موتور چهارزمانه به علت جدا بودن مخزن روغن و بنزین دیگر نیازی به مخلوط این دو با هم نمی باشد. البته صدا، لرزش و دود در حین انجام کار با موتور چهار زمانه کمتر از موتور دو زمانه می باشد. نوع پاشش در این مدل سمپاش ها به طور اسپری بوده و در مصرف میزان سم صرفه جویی به عمل می آوراد. سم پاش کوله ای موتوری لانس دار را می توانید در باغ های کوچک مورد استفاده قرار بدهید.
عملکرد سمپاش پشتی موتوری لانس دار
در سمپاش پشتی موتوری لانسی یا لانس دار، موتور بنزینی نیروی مورد نیاز را جهت مکش سم توسط پمپ را تامین می نماید و سم از مخزن تعبیه شده مکش می شود و وارد شیلنگ می شود و در نهایت از طریق لانس خارج می شود . این دستگاه به علت داشتن شیر فشار شکن در خروجی پمپ سبب برگرداندن بخص اضافی محلول سم به مخزن شده تا محلول درون مخزن مخلوط شود و مجدد به چرخه پاشش برگردد، که همین کار سبب می شود تا قطرات و زاویه پاشش سم تغییر کند.
ویژگی های مهم سمپاش کوله پشتی موتوری لانس دار
- متغیر بودن قطرات و زاویه پاشش
- فشار خروجی پمپ 10 اتمسفر باعث طول پاشش 8 متر می شود.
- مجهز به مخزن های پلاستیکی یا فایبرگلاس
- دارای ظرفیت مخزن 10 تا 20 لیتر
- مجهز به لانس استیل مقاوم
- میزان پاشش سم در هر دقیقه برابر با 0.1 تا 3 لیتر در دقیقه می باشد.
- روزانه حدودا یک هکتار را سم پاشی می نماید.
- کیفیت بالا و عملکرد مناسب
سمپاش پشتی موتوری خرطومی یا اتومایزر
سمپاش پشتی موتوری خرطومی یا همان سم پاش کوله ای موتوری اتومایزر به علت پاشش پر قدرت و تفاوت در اندازه قطرات پاشش سم ، مورد استقبال کشاورزان، باغداران و دامدارن واقع شده است. این سم پاش کوله ای دارای موتور دو زمانه و تک سیلندر می باشد ، که سوخت آن از ترکیب بنزین و روغن تامین می نماید. برای ترکیب مقدار دقیق این دو ماده با هم باید دفترچه راهنمای همراه با محصول را مطالعه کنید. این سم پاش کوله ای موتوری اتومایزر تولید کننده ی صدا و دود بسیاری می باشد. این آلاینده ها به علت استفاده از ترکیب روغن و بنزین در دستگاه به وجود می آیند.
عملکرد سمپاش پشتی موتوری خرطومی یا اتومایزر
عملکرد سم پاش پشتی موتوری اتومایزر یا خرطومی به این صورت می باشد که عملیات سمپاشی به کمک فشار هوا و توربین های تعبیه شده در دستگاه انجام می گردد. توربین ها با چرخش پروانه ای درون خود سبب ایجاد جریان هوای زیاد شده تا با قرار گرفتن قطرات سم در مسیر لوله خرطومی خروجی به علت تماس با این جریان هوا به ذرات ریز یا مه در می آیند. ولی قادرید از آن در پاشش سموم حشره کش، قارچ کش و گرانول پاشی، گرد پاشی و دفع آفات گیاهان پایه کوتاه و بلند استفاده کنید .
ویژگی های سمپاش پشتی موتوری
- قابلیت تنظیم مسیر پاشش توسط شبکه های نازل
- دبی سمپاشی حدود 4 تا 6 لیتر بر دقیقه
- دبی گردپاشی حدود 6 تا 8 کیلوگرم در دقیقه
- سموم؛ در اثر برخورد با جریان هوا تولید شده توسط توربین ها، به ذرات 40 تا 150 میکرون تبدیل می شوند.
- اگر فشار پمپ خروجی 10 اتمسفر باشد، میزان طول پاشش از 8 تا 10 متر می رسد.
- موتور دو زمانه و بنزینی، تک سیلندر
نحوه راه اندازی سمپاش موتوری
ابتدا شیلنگ افشانک را به مخزن این سمپاش کوله ای وصل نمایید، برای راحتی کاربر شیلنگ در زیر دستگاه تعبیه شده می باشد.
مرحله بعد شیلنگ را به وسیله مهره ها به دسته اصلی وصل نمایید. توجه کنید تمامی مهره ها را به درستی سفت نمایید تا در حین کار شل نگردد.
مخزن روغن و بنزین را پر کنید ، اگر نیاز به مخلوط کردن این دو مواد با هم دارید به نسبت ذکر شده در دفترچه راهنما آن را مخلوط کنید.
با انجام این سه مرحله شما می توانید از سمپاش پشتی موتوری استفاده کنید. لازم به ذکر می باشذ که اگر می خواهید مساحت کمی را سمپاشی نمایید، بهتر است مخزن بنزین و روغن را پر ننمایید. البته همه موارد بستگی به حجم استفاده شما از دستگاه دارد. لطفا به این نکته توجه کنید به دلیل شیمیایی بودن مواد داخل مخزن در محیط های شلوغ از آن استفاده ننمایید.