مطالب آموزشی

توضیحاتی برای کاشت درخت گیلاس

توضیحاتی برای کاشت درخت گیلاس
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 3.8]

درخت گیلاس؛ یکی از مدل های آلو سانان است که به شیوه ی عمده در کشورهای ترکیه آمریکا  و همین طور ایران  به تولید می‌رسد.در آخر نتیجه ی کاشت نهال گیلاس، که میوه ای پر آب و گوشتی و همراه با یک هسته است که طعم شیرین و خوشایندی داذد دارد. مدل های گوناگونی از درختان گیلاس، در دنیا وجود دارند که همین طور در ادامه به بعضی از مشهور ترین آنان می پردازیم.

درخت گیلاس؛ اغلب در منطقه هایی که زمستان‌های زیاد سردی ندارند، خیلی خوب رشد می‌کند.بعد از کاشت کردن درخت گیلاس، گل دادن این درخت در فصل بهار و بعد از گذراندن یک دوره ی سرد در فصل زمستان انجام می‌شود. با دقت به این که کشور ایران یکی از منطقه های اصلی تولید این محصول به حساب می آید، کاشت درخت گیلاس، در خیلی از منطقه های کشور، همواره توجه ی زیادی روی آن بوده است.

انواع مدل کاشت نهال گیلاس:

کاشت درخت گیلاس؛ در سه مدل انجام پذیرد. کاشت درخت با بذر گیلاس یکی از این شیوه ها است و شیوه های دیگر مانند قلمه زنی گیاه و پیوند گیلاس است. هر کدام از این شیوه ها با مزیت ها و معیب هایی هستند که هر فرد با توجه داشتن به انتظار خود واجب است یکی از‌ آن‌ها را انتخاب کنند.

در کاشت نهال گیلاس که با بذر انجام می شود بهتر است کشت را از ماه آبان آغاز کرده و برای جوانه زنی بهتر، در فصل زمستان آن را در فضای بیرونی گذاشت تا احتیاج سرمایی آن تامین شود. در تکثیر کردن با شیوه ی قلمه زنی می‌توانیم از قلمه‌های چوبی یا نیمه چوبی کمک بگیریم. در تکثیر پیوندی هم مناسب ترین شیوه ی، پیوند بر روی آلبالوی تلخ است.

توضیحاتی برای کاشت درخت گیلاس س

کاشت درخت گیلاس به چه صورت است:

به معنی کاشت نهال گیلاس؛ واجب است تا در اول اوضاع محیطی خوبی به وجود آورید. اولین گام برای کاشت نهال گیلاس، برگزیدن یک محیط مناسب با فضای لازم برای کشت است. همین طور واجب است تا خاک منطقه تان از نظر وجود داشتن مواد مغذی مورد آزمایش قرار بگیرند. این کار موجب می‌شود تا در صورت داشتن کمبود هر یک از مواد مغذی، نسبت به تامین کردن آن اقدام های لاژم را انجام دهید. بعد از آن، زهکشی صحیح و مناسب خاک موردی است که باید به آن دقت شود. جذب  نور به اندازه هم به رشد خوب و بهتر گیاه کمک می کند؛ پس اوضاع منطقه از دید نور دهی هم باید مورد بررسی قرار گیرد.

فاصله‌ی کاشت درخت گیلاس به چه اندازه است؟ نکته های واجب برای کاشت گیلاس:

از جایی که درختان گیلاس برای رشد و پرورش یافتن به نوردهی درست و مناسب و محیط لازم نیاز دارند، به وحود آوردن یک فاصله صحیح که بتواند به این احتیاجات گیاه  جواب دهد واجب خواهد بود. برای درخت های کوچک، کاشت درختان گیلاس با فاصله چهار متری از هم قابل قبول خواهد بود. ولی در مورد درختان بالغ احتمالا به فاصله‌ای بین سی تا چهل فوت یعنی برابر با  نه تا دوازده متر احتیاج خواهد بود تا درخت بتواند به خوبی از نور و هوای اطراف خود استفاده بکند.

فصل ویژه ی کاشت نهال گیلاس چه فصلی است:

یکی از نکته های خیلی مهم در پروسه کاشت نهال گیلاس، وقت و فصل مناسب برای کاشت آن است. این که نهال در چه فصلی کشت شود، تا اندازه ی زیادی وابسته به عامل های گوناگون مانند سن نهال، نوع نهال، سلامت ریشه آن  و غیره است. با این حال خیلی از مردم بر این عقیده هستند که فصل پاییز عالی ترین و مناسب ترین فصل برای کشت گیلاس است.

با توجه داشتن به این که درخت گیلاس، از درختان حساس به کم آبی به شمار می آید، کشت نهال آن در بهار اصلا پیشنهاد نمی شود.به گونه ای که  کشت در فصل پاییز انجام شود، ریشه به خوبی توسعه پیدا می کند و در زمستان هم می‌تواند مقاومت لازم در مقابل سرما را داشته باشد.

درخت‌های گیلاس کوچک ویژگی کاشت در باغچه را به وجود می آورند. این درختان حدودا نیاز به محیطی در حدود چهار متر از هر طرف دارند؛ بدین گونه می‌توانید نهال گیلاس را در باغچه کشت کرد. مناسب ترین روش کاشت گیلاس در باغچه، استفاده از نهال است.

نور آفتاب یک رکن اساسی در رشد گیاه

باغداری کردن و مراقبت‌های واجب از آفت ها و بیماری‌های درختان گیلاس به چه صورت است؟

شاید بتوانیم پراهمیت ترین قسمت از پرورش و رشد درختان را محافظت از‌ آن‌ها در مقابل انواع بیماری و آفات بدانیم.  مراقبت نداشتن درست از درخت می‌تواند آسیب های جبران ناپذیری را به آن وارد کند. در مورد کاشت درخت گیلاس، هم این آفت و بیماری‌ها همواره باید توجه ی زیادی روی انها باشد.

مهمترین آفت بعد از کاشت درخت گیلاس، شته‌ها هستند که به طور مستقم به میوه حمله  ور می‌شوند و تا میزان زیادی روی  کیفیت محصول تاثیر می گذارند. کرم سر بزرگ هم از بقیه ی آفات درخت گیلاس، است که اغلب در وقت خشکسالی و کم آبی درختان به‌ آن‌ها هجوم می آورند. بیماری‌های قارچی و باکتریایی هم می‌توانند مشکلات زیادی برای درختان گیلاس به وجود آورند. پس سم پاشی در وقت درست و مراقبت‌های صحیح از درخت می‌تواند آن را از شر افات و بیماری های مختلف نجات دهد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 3.8]

یک نظر در “توضیحاتی برای کاشت درخت گیلاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *