کشاورزی چرخه تولید انواع مواد غذایی، پوشاک و یا تولید علوفه نامید که به رفع نیازهای اساسی انسان منجر می شود. این یک تعریف شناخته شده از کشاورزی محسوب می شود. تعریف کشاورزی بدین معنی در هر دو قالب کشاورزی سنتی و مدرن جای می گیرد.
متاسفانه هنوز در کشور ما شاهد استفاده از روش های سنتی و مرسوم کشاورزی هستیم. هر چند در کشورهای مختلفی از جمله کشورهای توسعه یافته و بخشی از کشورهای در حال توسعه این روش منسوخ شده است ولی همچنان در ایران این روند تداوم پیدا کرده است. در واقع کشاورزی سنتی و مدرن همواره به عنوان یکی از چالش ها و تنگناهای صنعت کشاورزی در ایجاد و تولید محصولات کشاورزی با کیفیت محسوب می شود. اگرچه با وجود تحولات صنعت کشاورزی هنوز هم این چالش ها و تنگناهای صنعت کشاورزی رفع نشده و بنابراین می توان گفت که ابهامات صنعت کشاورزی در ایران در صورت عدم تطبیق با استانداردهای جهانی و لزوم استفاده از مکانیزاسیون و نیز ماشین آلات مختلف نه تنها رفع نخواهد شد بلکه موجب آسیب های جبران ناپذیری به این صنعت دیرپا و با سابقه خواهد شد.
تعریف کشاورزی بسیار کلی بوده که در بطن خود می تواند حاوی پیام هایی برای بهبود و نیز ارتقا و انعطاف بیشتر در این زمینه باشد. به این معنی که می توان در دوره هایی شاهد روند پیشرفت صنعت کشاورزی و دیجیتالیزه شدن یا مکانیزه شدن آن بود.
در این شرایط البته می توان به تعریف کشاورزی موارد دیگری را نیز اضافه نمود. وجود ماشین آلات کشاورزی مختلف یکی از ضروریات دستیابی به نو خواهی و تحولات صنعت کشاورزی می باشد. افزایش امکانات و تسهیلات مورد نیاز برای خرید انواع ماشین آلات کشاورزی و ارتقاء سطح کیفی آموزش کشاورزان به روش های نوین می تواند در هر دو شاخه کشاورزی سنتی و مدرن موثر واقع شود.
آبیاری قطره ای
آبیاری قطره ای از جمله روش های نوین آبیاری اراضی کشاورزی و زراعی می باشد که بر خلاف رویه معمول یا سنتی آن که با کاهش بهره وری مواجه بود می تواند مقیاس وسیع تری از آبیاری را در نظر بگیرد. برای رقابت در عرصه کشاورزی لازم است تا با تحولات صنعت کشاورزی همراه بود.
امروزه شیوه های مختلف آبیاری قطره ای از قبیل آبیاری بارانی و هوشمند موجب شده است تا سطح وسیعی از مزارع یا حتی باغها و تاکستانها به روش شبکه ای و توزیعی هوشمند آبرسانی شده و به افزایش سطح درآمدزایی در اقتصاد کشاورزی منجر شود. در کشور ما لزوم رعایت حفظ منابع آب به یک ضرورت تبدیل شده است. آبیاری قطره ای از جمله روش های استفاده بهینه از این منابع می باشد.
این روش ها را می توان یکی از روش های بهینه سازی و اصلاح تعریف کشاورزی عنوان کرد. از جمله روش های پرکاربرد آبیاری قطره ای می توان به آبیاری زیر بستری، آبیاری فواره ای و همچنین آبیاری اسپری اشاره کرد. حفظ منابع آبی یکی از مهمترین نتایجی است که هر دو روش کشاورزی سنتی و مدرن بر آن تاکید کرده اند. به نظر می رسد غیر از مشکلات عدم بهره وری از ماشین آلات کشاورزی یا ادوات مورد نیاز می توان با بهره گیری از این روش چالش ها و تنگناهای صنعت کشاورزی را تعدیل نموده یا به بخش عظیمی از آن پایان داد.
ابزارهای مورد استفاده در آبیاری قطره ای
به طور معمول این ابزارها شامل یک منبع آب، فیلتر نوری، ایستگاه پمپاژ، لوله اصلی، لوله آبرسان، لوله های فرعی، قطره چکان، انواع شیرهای شستشو، دبی سنج، صافی، شیر تخلیه هوا، فشار شکن و لوله های لترال می باشد. این وسیله نیز همزمان با تحولات صنعت کشاورزی تغییر کرده و به تعبیری روزآمد شده است.