مطالب آموزشی

مشکلات معمولی چاله کن

مشکلات معمولی چاله کن
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 15 میانگین: 3.1]

به طور معمول برای کندن چاله هایی با طول تا 1 متر،  چاله کن را مورد استفاده قرار می دهند. چاله کن  از قطعه ای مثل شفت، گیربکس، کلاچ، مجموعه استارت، موتور، باک سوخت و مته سرهم شده و به تولید رسیده است. گیربکس  در چاله کن  مثل تبدیل سرعت زیاد موتور چاله کن به دور مورد نیاز دستگاه و افزایش گشتاور موتور آن جهت حفر زمین مور استفاده قرار می گیرد، البته مته نیز با داشتن تیغه های پیچ پیچی و حرکت دورانی آن سبب کنده شدن زمین خواهد شد . چاله کن ها به صورت کلی در انواع گوناگونی ساخته می شوند که در زیر به آن ها اشاره کرده ایم .

چاله کن بنزینی

چاله کن برقی

چاله کن دستی

چاله کن پشت تراکتوری

مشکلاتی که به طور معمول در انواع چاله کن رخ می دهد.

با در نظر گرفتن نکات مرتبط با  پیدا کردن مشکل چاله کن که  اطلاعات مرتبط با تعمیر تجهیزات کشاورزی را شامل خواهد شد، در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی بعضی از مشکلات چاله کن ها، راه حل آن ها و دلیل به وجود آمدن هر یک از آن ها بپردازیم.

مشکلات معمولی چاله کن

 موتور دستگاه چاله کن روشن نمی شود علت چیست؟

در ابتدا مطمان شود که مخزن سوخت شما پر باشد اگر سوختی در مخزن وجود نداشته باشد، ابتدا مخزن سوخت را پر کنید و دوباره تلاش خودتان را برای روشن کردن .

حتما مطمان شوید که سوخت وارد کاربراتور  خواهد شد و خطوط انتقال سوخت که خود شلنگ سوخت در پایین باک سوخت قرار گرفته است، هیچ گونه مشکلی نداشته باشد.

بررسی نمایید که کابل شمع اتصال داسته باشد بعد از آن خود شمع را بررسی نمایید و از سلامت شمع اطمینان کافی را حاصل کنید.

سوئیچ را در وضعیت روشن قرار دهید.

چرا مته با وجود روشن بودن چاله کن نمی چرخد؟

عدم چرخش مته ناشی از وجود مشکل در محور متحرک، گیربکس و کلاچ می باشد.. کلاچ توسط محور متحرک به گیربکس متصل شده است.

کلاچ: گرمای تولید شده از محور به مرور زمان سبب از بین رفتن  بخشی از کلاچ خواهد شد در نهایت توانایی خود را در درگیر کردن  محور متحرک را از دست خواهد داد و مته نخواهد چرخید.

محور محرک: مته ی خود چاله کن ، کلاچ را همراه با محور محرک به گیربکس متصل می کند. این محور محرک امکان دارد دچار صدمه هایی مثل لغزیدن و شکستن شود که سبب می شود تا اتصال  کلاچ و گیربکس به محور تمام شود، پس برای حل این مشکل حتما باید محور محرک را تعویض نمایید.

گیربکس: در برخی ازدستگاه های چاله کن از گیربکس های دنده کاهنده استفاده می شود تا سبب افزایش گشتاور  و کاهش میزان سرعت موتور برای مته شود. وقتی که در زمین محکم و سفت  چاله کن را مورد استفاده قرار دهیم امکان دارد گیربکس دچار صدماتی بشود. جهت حل مشکلات پیش آمده برای گیربکس به راحتی قادر هستید آن را تعویض نمایید.

مته چاله کن می چرخد اما دستگاه خاموش شده است. علت چیست؟

حرکت مته پس از خاموش شدن دستگاه می تواند ناشی از دو علت باشد:

سرعت زیاد حرکت  دستگاه چاله کن سبب شده تا برای متوقف شدن مته حتما یاید مقداری از خاموش شدن آن گذشته باشد تا مته به آرامی سرعت حرکت آن کمتر و کمتر شود  تا از شزعت بازایستد. باید مقداری صبور باشید. یا اینکه سرعت مته را پیش از خاموش کردن به آرامی کم کنید.

مورد دومی که سبب حرکت مته پس از خاموش شدن چاله کن می شود به احتمال زیاد صدمه دیدن و شکستن فنر و صفحه کلاج آن می باشد که برای تعمیر آن باید فنر و کلاج تعویض گردد.

چرا مته چاله کن به درستی نمی چرخد؟

روشن ماندن چوک بعد از راه اندازی چاله کن: پس از گزم شدن و استارت موتور چوک را در حالت کار قرار دهید.

وجود مشکل در گیربکس: گیربکس را بررسی نمایید.

از بین رفتن و یا فرسوده شدن کفشک های کلاچ : کلاچ و فنر را تعویض نمایید.

نحوه نگهداری از دستگاه چاله کن

پیش از روشن کردن دستگاه از محکم بودن پیچ و مهره ها در کل اتصالات اطمینان کافی را حاصل کنید.

روزانه مقدار روغن گیربکس را چک نمایید اگر سطح روغن کم بود آن را تا حد استاندارد پر نمایید.

شفت PTO را در فاصله های منظم روغنکاری کنید.

اگر عملکرد تیغه کم شده است حتما دستگاه را خاموش کنید و سیم شمع را جدا نمایید. لبه برش تیغه را برای اینکه احتمال هر گونه علائم سایش در آن وجود نداشته باشد، دقت بررسی نمایید . اگر تیغه ها هر یک از موارد ذکر شده را داشتند، باید تیز یا تعویض گردند.

پیش از  هر گونه تعمیر و سرویس چاله کن از خاموش بودن دستگاه چاله کن اطمینان کافی را حاصل کنید

از استفاده ی  چاله کن در جاهای  با شیب تند خودداری کنید.

هنگام استفاده از دستگاه محکم آن را با دو دست خود به طور صاف نگه دارید تا اگر مانعی وجود داشت  در حرکت مته، گشتاور زیاد آن صدمه ای به شما وارد نکند.

پس از هربار استفاده از چاله کن تیغه های آن را تمیز کنید و آن هارا به طور دقیق بررسی کنید که نشکسته باشند.

دستگاه چاله کن را در دوره های  منظمی سرویس و بررسی کنید. هنگام سرویس کردن دستگاه به سلامت گیربکس و مهر و موم، محور محرک سطح روغن گیربکس و تیغه ها را مورد بررسی قرار دهید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 15 میانگین: 3.1]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *