مطالب آموزشی

در فصل تابستان چه محصولی بکاریم؟

در فصل تابستان چه محصولی بکاریم؟
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 10 میانگین: 2.8]

محصولات کشاورزی فصل تابستان

با تمام شدن فصل بهار در اوایل فصل تابستان، این سوال برای هر کشاورزی پیش می آید که آیا در  تابستان هم قادر هستیم صیفی‌جات  و سبزیجات بکاریم؟ زمان کاشت بیشتر گیاهان در فصل بهار بوده ولی به طور کلی در فصل تابستان نیز قادر هستید بعضی از محصولات را بکارید . این دسته از گیاهام در فصل تابستان کاشته می شوند و در پاییز هم قادر هستید آن ها را برداشت نمایید. در این متن مقاله چند محصول مناسب جهت کاشت در فصل تابستان برای شما عزیزان همراه ذکر شده است. در این هنگام استفاده از سم پاش نیز یکی از مهمترین نکته های قابل توجه است.

کاشت لوبیا در فصل تابستان

لوبیا از آن دسته سبزیجاتی می باشد که در غذا ها بسیار پر کاربرد می باشد و یکی از سبزیجات محبوب میان مردم می باشد. لوبیا رشد خیلی سریعی دارد و به طور معمول بین 40 تا 60 روز پس از کاشت قابل برداشت بوده. بهترین وقت برای کاشت لوبیا خرداد ماه تا مرداد خواهد بود. برای اینکه لوبیا ی شما فضای کمتری در باغ نگیرد  حتما برای آن داربست تهیه نمایید یا اینکه آن را به طناب متصل نمایید تا به صورت عمودی رشد داشته باشد.

در فصل تابستان چه محصولی بکاریم؟

کاشت بذر لوبیا

بذر لوبیا ها را باید به صورت مستقیم در زمین مورد نظر که از قبل کنده شده، بکارید. یک جایی که  آفتاب غنی، خاک با مواد مغذی و دارای زهکشی خوب با pH  بیشتر از 6 انتخاب نمایید. بذرهایتان را در عمق 2/5 cm در خاک مورد نظرتان بکارید، فاصله میان بذرها را 10 cm و فاصله میان ردیف های  کاشت را 50   cm در نظر داشته باشید. دمای مناسب خاک برای جوانه‌زنی بذر لوبیا 21 تا 32 درجه سانتی‌گراد است.

کاشت گوجه فرنگی و بادمجان در فصل تابستان

زمان کاشت بادمجان معمولا اواخر بهار است. با این حال هنگامی که در تیر ماه فصل تابستان  کاشته شود قادر است به خوبی رشد خود را داشته باشد. شما به راحتی گوجه فرنگی را هم در فصل بهار و هم در تیر ماه می توانید بکارید.

 بادمجان و گوجه فرنگی  هر دو عضو خانواده بادنجانیان می باشند. این دو محصول نباید به هیچ وجه در نزدیکی هم کاشته شود. زیرا آفات آن ها مشابه هم بوده  و اگر که یکی از آن‌ها دچار مریضی و آفت زدگی شوند، امکان دارند به گیاهان دیگر نیز آسیب وارد کند و سبب خراب شدن محصولات شما بشوند. گوجه فرنگی را قادر هستید  کنار محصولاتی همانند ریحان شیرین کشت دهید تا از آسیب کرم گوجه هم جلوگیری به عمل آورده شود.

کاشت بذر گوجه فرنگی

در ابتدا بذرها را در خانه بکارید و بعد از آن نهال ها را در زمین بکارید. از یک خاک با مواد معدنی بالا و دارای زهکشی خوب جهت کاشت گوجه استفاده نمایید . البته جهت کاشت بذر گوجه از پیت ماس نیز قادر هستید استفاده نمایید . بذر گوجه فرنگی را در عمق 5 میلی متر بکارید. دمای مناسب جهت جوانه زدن بذر گوجه فرنگی 24 تا 32 درجه سانتی گراد بوده. در این دما بذر های گوجه تا 10 روز پس از کاشت جوانه خواهند زو. سعی کنید همیشه خاک تان را مرطوب نگه دارید. بهتر است روی گلدان یا سینی پلاستیک بکشید تا رطوبت خاک حفظ گردد ، در این حالت جوانه زدن سریع تر صورت میگیرد.

کاشت بذر بادمجان

ابتدا بذرها را در گلدان یا سینی نشا قرار دهید و خاک را روی آن بریزید بعد از آن نهال را به زمین منتقل نمایید. بذر بادمجان را در عمق 5 mm در یک خاک با مواد معدنی بالا و دارای زهکشی خوب سعی کنید بکارید. دمای مناسب جهت جوانه زدن بذر بادمجان تا 32 درجه شانتی گراد و حفظ کردن این دما از 27 تا 32 می باشد. در این دما بذر ها تا دو هفته پس از کاشت جوانه خواهند زد.

بذر بادمجان معمولاً در دمای کمتر دمای گفته شده جوانه نخواهند زد. تا هنگام جوانه زنی سعی کنید خاک را همیشه مرطوب نگه دارید. به طور معمول نهال ها را در یک جای دارای آفتاب کامل بکارید. فاصله میان نهال های بادمجان را  60 cm و فاصله میان ردیف های کاشت بادمجون را 90 سانتی متر در نظر داشته باشید.

در فصل تابستان چه محصولی بکاریم؟

کاشت ذرت، هویج و خیار در فصل تابستان

تقریبا اواخر بهار و نزدیکای تیر ماه تابستان بهترین وقت جهت کاشت خیار و ذرت  بوده. ذرت شیرین دو ماه تا 95 روز پس از کاشت به بلوغ خواهد رسید. خیار  تا 75 روز بعد از گذشت زمان کش قابل برداشت می باشد البته ناگفته نماند  خیار هایی که برای ترشی استفاده خواهید کرد، 50 تا 60 روز بعد از کاشت برداشت می شوند چون جوانتر باید باشند. هویج نیز تا اواسط تابستان قابل کاشت بوده و با درنظر گرفتن نوع واریته،  به طور کلی 70 تا 150 روز جهت رسیدن به بلوغ نیاز دارد.

کاشت بذر خیار

خیار یک محصول فصل گرمی می باشد که در دمای 17 تا 29 درجه cm بهترین رشد را خواهد داشت و در دما های کمتر از 10 درجه سانتی گراد سرما زده خواهد شد. خاک های حاصلخیز با زهکشی عالی جهت رشد خیار به شما توصیه می شود.  ابتدا زمین را تا عمق 60 سانتی متر شخم بزنید پس از آن کود حیوانی مناسب خیار به خاک اضافه نمایید و سپس کود شیمیایی  که دارای ازت، پتاس و فسفر می‎باشد به مقدار لازم به زمین اضافه نمایید . کاشتن خیار در فصل بهار روی پشته هایی که 1/5 تا 2 متر از همدیگر فاصله داشته انجام می گیرد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 10 میانگین: 2.8]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *