مطالب آموزشی

تعمیر و عیب یابی اینورتر

تعمیر و عیب یابی اینورتر
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

به طور کلی اینورتر ها جهت کنترل دور موتور های برقی در کارخانه های صنعتی و کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند. به همین علت یکی از حایز اهمیت ترین وسیله ها در همچین جاهایی به حساب می آیند. در صورت ایجاد هر گونه خرابی یا عیب در سیستم اینورتر ها مشکلات بسیاری در همه ی اجزای آن به وجود می آید.

پس انواع گوناگون روش های عیب یابی اینورتر یکی از برچشم ترین نکاتی می باشد که افراد فعال در این حوزه باید درمورد آن اطلاع کافی را داشته باشند. در این مقاله به آموزش تعمیر کردن اینورتر در سطح متوسط و ابتدایی خواهیم پرداخت و دلیل عدمی داشتن خروجی در اینورتر را بررسی خواهیم کرد در ادامه با ما همراه باشید.

عیب یابی اینورتر

در سال های اخیر اینورتر به علت خوبی ها ومزایای خیلی زیادی که برای هرنوع ماشین آلاتی دارند،‌ به صورت گسترده  و عام استفاده می شوند. با این حال اینورتر نیز مثل هر نوع دستگاه الکتریکی دیگری عمر مفیدی دارند که پس از سپری شدن آن، دستگاه فرسوده خواهد شد و امکان دارد مشکلاتی برای شما بوجود بیاورد. البته به یاد داشته باشید تهیه کردن اینورتر از جاهای معتبر و قابل اطمینان به عدم بروز دادن خیلی از مشکلات اینورتر کمک خیلی زیادی خواهد کرد.

همچنین اگر اینوتر با ظرفیت درست مورد استفاده قرار نگیرد، دستگاه دچار مشکل خواهد شد. در ادامه بعضی از رایج ترین مشکلاتی که در یک اینورتر برق امکان دارد رخ دهد به شما معرفی می کنیم.

مشکلات عمومی اینورتر

در اول این مقاله ورمورد مشکلاتی که به طور کلی اینورترها با آن روبرو می شوند صحبت خواهیم کرد . این مشکلات به طور خلاصه شامل 7 مورد می باشند که یک به یک  آن ها را توضیح خواهیم داد.

تعمیر و عیب یابی اینورتر

خراب شدن پل دیودی

از رایج ترین مشکلاتی که امکان دارد در هر اینورتر صنعتی ای دیده شود، از دسترس خارج شدن  پل دیودی و بعضی از تجهیزات ورودی حفاظتی مثل ویستور و… می باشد. این حالت هنگامی اتفاق می افتد که برچسب اینورتر، سه فاز یا تک فاز بودن آن مورو توجه قرار نگیرد . البته اگر برق نادرستی به اینورتر داده شود دستگاه نیز دچار چنین حالتی می شود.

خاموش شدن صفحه نمایش

امکان دارد  صفحه نمایش اینورتر خاموش شود . در این حالت باید دقت کنید که برق ورودی به طور حتم در جای ولتاژ مناسب قرار گرفته باشد. افزون بر این برای دستگاه های سه فاز، هر سه تا فاز باید چک گردد. البته برای از بین بردن مشکل باید تمامی سیم‌ها را از دستگاه جدا کنید و آن را دوباره راه اندازی کنید.

خازن ها

خازن ها حساس ترین و ضعیف ترین قسمت اینورتر ها می باشند. در نهایت اولین قسمتی که امکان دارد دچار مشکل گردد،‌ خازن ها می باشند.

سوختن فیوز

فیوز برق ورودی نیز خیلی حساس می باشند و خیلی راحت دچار مشکل خواهند شد و خواهند سوخت. جهت حل کردن این مشکل قادر هستید بعد  از رفع اتصال کوتاه  فیوز ها  را تعویض کنید . افزون بر این باید دقت کنید که در قسمت توان ورودی ترمز مشکلی رخ نداده باشد.

شکستگی IGBT به علت تهویه نادرست

پنجمین عیبی که به طور معمول در اینورتر ها مشاهده می شود مربوط به IGBT ها می باشد اگر دما در سیستم بالا برود یا تهویه به صورت نامناسب انجام گردد.

راه اندازی نشدن اینورتر

امکان دارد صفحه نمایش اینورتر روشن گردد اما اینوتر کار نکند و راه اندازی نشود. در همچین حالتی باید در اول کار چک گردد که اینورتر در شرایط خطا به سر نبرد. همچنین اگر مقدار ورودی نامناسبی به دستگاه اعمال گردد یا اتصالات و سیم ها شل شوند، این مشکل ایجاد خواهد شد.

منبع تغذیه درایو

یکی دیگر از مشکلات خیلی شایع در اینورترها ایجاد مشکل در منبع تغذیه دیود یا درایو های قسمت رکتیفایر می باشد . این خطا زمانی رخ می دهد که ولت ناگهانی یا اضافه به درایو وارد گردد. این موضوع قادر است یکی از چند علت بوق زدن اینورتر هم باشد.

اینورتر 1000 وات | Power Inverter

برای مشاهده قیمت روی عکس کلیک بفرمایید.

آموزش تعمیرات و عیب یابی اینورتر

در قسمت قبلی بعضی از بعضی از حایز اهمیت ترین مشکلاتی که اینورتر قادر است با آن روبرو گردد به شما عزیزان معرفی شد. در ادامه به چند مورد از روش های عیب یابی و تعمیر اینورتر خواهیم پرداخت .

ابتدایی‌ترین کار این است که صفحه کنترل کننده، دما ها، اتصالات و موتور… چک گردد تا شواهدی مبنی بر منبع اصلی خطا پیدا گردد .

اگر روی هیت سینک یا دیگر بخش های اینورتر گرد و غباری وجود داشته باشد باید حتما تمیز گردد.

بعد  اتصالات و سیم ها در همه ی بخش ها چک گردد تا قطع یا شل نشده‌ باشند.

برق سه فاز ورودی اگر بیش از ۵ % از مقدار عادی خود منحرف گردد سیستم  دچار مشکل خواهد شد. پس قطعا باید چک گردد که برق ورودی شما مناسب سیستم تان باشد.

ولت و جریان خروجی یکی از حایز اهمیت ترین بخش ها در عیب یابی اینورتر می باشند. زیرا که شکم دادن ولت سبب زیر ولتاژ و اورولتاژ خواهد شد  و درایو با این عمل دچار مشکلات جدی خواهد شد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *